Durant el seu discurs d’investidura com a alcaldessa de la ciutat, Colau ha assegurat que volen “governar per a tothom” i que la ciutadania ha votat pel canvi a la ciutat. Ha agraït la tasca a l’anterior alcalde Xavier Trias i als grups (ERC, PSC i CUP) que han permès que hagi estat escollida alcaldessa amb majoria absoluta. A més, ha tingut un record per a “totes les dones de Barcelona que han aixecat aquesta ciutat” i per als regidors que l’acompanyen a l’Ajuntament.

La nova alcaldessa de Barcelona considera que “és imprescindible una nova forma de governar, en què la gent sigui la protagonista” i que “cal una participació real i un projecte col·lectiu”. Per Colau, “el potencial de Barcelona és la seva gent” i ha demanat als ciutadans que siguin conscients “que no serà fàcil”.

Ada Colau ha afirmat que cal passar “de les paraules als fets” i que vol un Ajuntament transparent “amb parets de vidre”. A més, ha donat suport als treballadors municipals i ha assegurat que serà una prioritat “mantenir, millorar i dignificar” la seva feina.

Voluntat de col·laboració

En la mateixa línia, Colau ha mostrat la voluntat de col·laboració del seu govern amb la Generalitat i ha dit que el president Mas “pot comptar amb la lleialtat institucional d’aquesta alcaldessa”. No obstant això, també ha demanat “una relació de respecte on Barcelona no sigui menystinguda” i ha afirmat que obrirà ponts de diàleg amb el Govern central per desencallar temes com les inversions a Rodalies o les obres a la Sagrera. Colau ha afegit que “volem més i millor democràcia per al dret a decidir” i que Barcelona ha de ser “el motor per aconseguir la sobirania real”.

La nova alcaldessa ha afegit en el seu discurs que cal repensar la ciutat i destinar “recursos a garantir el dret a l’habitatge i posar fi als desnonaments”. A banda d’un canvi polític i cultural, Colau ha assegurat que cal també “un canvi d’estat d’ànim”, ja que és necessari que Barcelona “recobri la il·lusió i el somriure”. Ha afegit que “he vist gent petita i sense cap poder fer-se enorme amb l’ajuda dels altres i demostrar que David pot véncer Goliat”.

Colau ha finalitzat el seu discurs de 50 minuts assegurant que “Barcelona serà el que vulgui i es proposi ser, aquesta és la millor notícia”.