Si es confirmen els vots favorables a Ada Colau (11 de BComú, cinc d’ERC i quatre del PSC) el vot positiu de la CUP elevaria la suma a 21, de manera que Colau seria investida alcaldessa amb majoria absoluta.

La formació independentista ha pres aquesta decisió en una assemblea descentralitzada -celebrada per primer cop en aquests termes- que s’ha reunit en diferents barris de la ciutat. En un comunicat, la CUP ha assenyalat que el vot de suport a Colau es fa “en reconeixement a l’oportunitat d’obrir un canvi de cicle polític a la ciutat” i per mostrar la intenció de fer una “oposició crítica i constructiva”.

Tot i així, l’assemblea també ha mostrat reticències respecte al projecte de BComú perquè, indiquen, alguns gestors del futur govern són, de fet, els impulsors de la Marca Barcelona. Per això i “com a garantia de contrapoder”, els altres vots de la formació no donaran suport a cap regidor sinó que es destinaran “a dues lluites de la ciutat” i, per tant, es consideraran nuls. La líder de la formació, María José Lecha, detallarà el sentit de les votacions en el discurs que farà dissabte.