El president del grup municipal popular ha tret importància als vots que acabi aconseguint Ada Colau per ser investida com a alcaldessa, perquè “el que compta és el dia següent” i amb 11 regidors, Ada Colau “tindrà la minoria més absoluta de la història democràtica d’aquesta ciutat”. S’ha mostrat sorprès per un hipotètic vot favorable dels quatre regidors del PSC, quan “Colau vol posar Barcelona al full de ruta independentista”.

Fernández Díaz ha dit que “des del minut 1 que Ada Colau serà una alcaldessa en precari” i que els tres regidors populars faran valdre la seva capacitat d’influència al plenari. Ha parlat obertament de formar una majoria alternativa a Barcelona en comú que seria “igualment de legítima”. Ha citat els casos de Xavier García Albiol i Manu Reyes -candidats més votats a Badalona i Castelldefels, respectivament- com a exemples de majories alternatives a la llista més votada. “Què passa, que això només funciona quan es tracta del PP?” Ha assegurat que els mals resultats no l’han fet plantejar-se dimitir : “Als bons mariners se’ls coneix en la mala maror. Hem passat molts moments durs i sempre ens hem refet”, ha dit.

Considera que independentment del color polític, Barcelona sempre s’ha governat de d’una certa centralitat. “Li demanaré a Ada Colau que sigui conscient que moltes coses de les que ha dit en campanya o són difícils de fer o directament trenquen la ciutat”, ha dit. I ha posat un exemple: “Desitjo que no hi hagi un divorci entre el govern de la ciutat i el cos de la Guàrdia Urbana”, ha reblat.