L’oposició a l’Ajuntament de Barcelona ha carregat contra el govern municipal després dels aldarulls de la segona nit de la Mercè 2022. ERC reclama més explicacions i Junts, Ciutadans, el PP i Valents denuncien que Barcelona és una ciutat insegura. Els incidents han acabat amb comerços saquejats, destrosses al mobiliari urbà i vehicles i amb 12 persones detingudes. A més, els Mossos d’Esquadra investiguen l’apunyalament d’un jove a la plaça d’Espanya.

ERC demana més explicacions

Esquerra Republicana de Catalunya considera que caldran més explicacions per part del govern municipal. El portaveu del grup, Jordi Coronas, ha afirmat que les declaracions de l’alcaldessa i de l’equip de govern “no estan a l’altura” i creu que s’haurà d'”investigar a fons perquè els incidents s’han produït al mateix lloc de l’any passat”.

Junts qualifica els fets “d’extrema gravetat”

Des de Junts, el regidor Jordi Martí ha qualificat els fets com a “gravíssims” i critica que el govern municipal hagi volgut “minimitzar” els aldarulls. Creu que aquesta nit s’ha viscut una “situació de caos preocupant” i que “Barcelona s’està convertint en una ciutat insegura”. Martí ha lamentat la manca d’autocrítica de comuns i socialistes i ha reclamat més prevenció.

Ciutadans: “Barcelona és la ciutat més insegura d’Espanya”

Per la seva banda, la regidora de Ciutadans, Luz Guitarte, ha assegurat que Barcelona és “la ciutat més insegura d’Espanya gràcies a Colau i al PSC”, i els ha acusat de “mirar cap a una altra banda” mentre “criminalitzen els agents de la Guàrdia Urbana”.

El PP lamenta els “problemes d’inseguretat que fa anys que patim”

Al PP, el líder dels populars a Barcelona, Josep Bou, s’ha mostrat “trist” pels fets que han succeït aquesta matinada i ha denunciat que “Colau i el PSC han estat incapaços de resoldre els problemes d’inseguretat”.

Valents diu que “Barcelona té un greu problema d’inseguretat”

Per la seva banda, el grup de Valents ha denunciat que “Barcelona té un greu problema d’inseguretat” i ha reclamat “saber la xifra de persones ferides per arma blanca durant les dues darreres nits de Mercè”. Demana més presència policial de cara als actes previstos per a aquest diumenge i dilluns. Després dels incidents d’aquesta matinada, ha ressaltat la necessitat de “redefinir” l’espai per als concerts perquè “no es garanteix la seguretat als assistents”.