Imatge: Blanca Blay

Els comerços del carrer de la Creu Coberta han estat els damnificats directes pels aldarulls que s’han produït la segona nit de la Mercè 2022. L’associació de comerciants d’aquest carrer ha recriminat que no s’ha reforçat la seguretat per evitar els saquejos. Asseguren que ja van advertir del seu neguit l’Ajuntament i també la policia i que van demanar solucions. Lamenten que “no va servir de res” i critiquen que “no hi ha autoritat, ni capacitat ni vergonya”.

El president de l’associació, Lluís Llanas, ha explicat a betevé que fa un parell de dies es van reunir amb responsables policials i diu que no han escoltat les seves demandes. Reclama solucions i que s’eviti que aquests saquejos es tornin a repetir. En aquesta línia, Llanas ha explicat que sabien que això podria passar perquè “Creu Coberta s’ha convertit en el camp de batalla de les Festes de la Mercè”. “El que més ens indigna és quan parles amb diferents grups polítics i minimitzen la qüestió”, ha assegurat.

La botiga Ros, malmesa per segon any consecutiu

Un dels comerços que han patit les conseqüències dels actes vandàlics ha estat la botiga Ros, del carrer de la Creu Coberta. Aquest establiment va quedar també molt malmès l’any passat, durant les macrobotellades que es van produir al voltant de la plaça d’Espanya. Aquesta vegada, però, els danys han estat menors. Els responsables de l’establiment han explicat a betevé que l’any 2021 es van gastar 12.000 euros a arreglar l’aparador i que l’assegurança només els en va retornar 4.000. Ara hauran de tornar a fer despesa per arreglar les destrosses.

En el cas de la xarcuteria saquejada, els propietaris han detallat que els saquejadors se’n van endur la caixa enregistradora i pernils. Afirmen que les pèrdues són bastant grans.