ajuntament barcelona

Els partits que formen part de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona coincideixen a l’hora de llegir els resultats del darrer Baròmetre semestral. Tant ERC com Junts, PP, Valents i Cs destaquen que Colau i Collboni tanquen el mandat “amb la pitjor nota de la seva història” i consideren que això anticipa un canvi de govern a les properes eleccions municipals 2023 a Barcelona.

ERC: “És urgent un canvi de cicle”

El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, considera que les dades de l’enquesta municipal són “contundents” i “preocupants” i “evidencien que és urgent un canvi de cicle”. Assegura que “el govern municipal s’encomana a una bola de cristall” i destaca “l’enquistament” dels dos principals problemes de la ciutat: la inseguretat i la neteja.

Per Coronas, si en alguna cosa coincideix la ciutadania “és que el govern comuns-PSC no és capaç de resoldre els problemes que més els preocupen”.

Junts: “Es confirmen les ganes de canvi”

La presidenta del Grup Municipal de Junts, Neus Munté, també creu que els resultats del Baròmetre “confirmen les ganes de canvi a l’Ajuntament”. Considera que l’increment dels percentatges sobre la inseguretat, la neteja i la mobilitat com a principals problemes per als barcelonins certifiquen el fracàs dels comuns i els socialistes.

“El Baròmetre presentat avui és dels pitjors que pot presentar un govern a només sis mesos de les eleccions municipals”, sentencia Munté.

PP i Valents, contra el “desordre” i el “caos” de Barcelona

Els populars també ressalten que la inseguretat sigui la principal preocupació dels barcelonins. “Colau serà recordada com l’alcaldessa que va deixar una Barcelona insegura i desordenada“, assegura el president del Grup Municipal del PP, Josep Bou.

Els populars, a més, remarquen que la majoria de barcelonins consideri la gestió de Colau i Collboni com a dolenta o molt dolenta, per primer cop durant aquest mandat. En la mateixa línia s’ha pronunciat la presidenta del Grup Municipal de Valents, Eva Parera: “Barcelona s’ha tornat una ciutat insegura, bruta i caòtica”. Considera que l’enquesta municipal certifica el “mandat fracassat” de comuns i el PSC al capdavant de Barcelona.

Cs demana fer “grans canvis”

També s’ha fet ressò de l’enquesta municipal Ciutadans. Julia Barea (Cs) ha dit que Colau i Collboni “suspenen” i que calen “grans canvis per retornar la il·lusió” a Barcelona.