El grup Demòcrata ha denunciat inacció i manca de lideratge al districte de Ciutat Vella per erradicar la venda de drogues en pisos ocupats. Assegura que hi ha opacitat sobre la situació al Raval i ha recordat el cas d’un home mort per sobredosi aquest cap de setmana al carrer del Pintor Fortuny, del qual, es queixen, no se’ls ha facilitat cap informació.

La regidora Mercè Homs, que va ser regidora de Ciutat Vella en el mandat passat, assegura que la Junta de Seguretat d’aquest districte, l’únic que en té i de la qual en formen part tots els cossos de seguretat (Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional), no s’ha reunit en els últims dos anys i mig i expliquen que abans es reunien cada dos mesos. Des del districte ho neguen i asseguren que la Junta de Seguretat de Ciutat Vella s’ha trobat en dues ocasions des que hi ha el nou govern municipal.

El govern nega inacció i recorda els 30 pisos intervinguts

El districte de Ciutat Vella ha explicat que en el darrer any han fet 33 entrades en pisos i s’han detingut 43 persones al Raval relacionades amb la venda drogues, tot amb operacions conjuntes amb els Mossos d’Esquadra, a més de mantenir la vigilància a la zona. Recorden que el pla que vol fer front a l’augment de consum de droga al Raval inclou l’ampliació de l’horari de la sala de venopunció Baluard i l’increment del servei de neteja al carrer, entre altres accions.