El regidor de Presidència, Eloi Badia, ha explicat que el govern municipal no renuncia a construir el tanatori públic. De fet, en l’expedient que es portarà a votació al plenari ja s’activarà aquest projecte. Badia ha dit que el tanatori no estarà construït fins al 2020 i que, mentrestant, la nova funerària oferirà enterraments més econòmics sense l’obligatorietat de contractar una sala de vetlla, com es va pactar amb ERC la setmana passada.

Badia ha parlat en tot moment d’una “cerimònia ampliada” que s’oferirà en els oratoris i capelles dels cementiris municipals. Una opció que el regidor ha admès que tindrà poca demanda perquè culturalment no s’estilen els comiats sense vetlla o amb una vetlla reduïda. Per posar en marxa la funerària, Badia ha explicat que caldrà “dimensionar la plantilla” de Cementiris de Barcelona, però no ha concretat en quantes persones més. Un cop rebi el vistiplau del ple, s’espera que la funerària pugui operar en sis mesos.

Pendents de la negociació política

Després del pacte que es va tancar la setmana passada amb ERC, Eloi Badia ha dit que el govern ha mantingut també converses amb el PSC, la CUP i el regidor no adscrit i creu que “el projecte està assegurat”. Tot i això, fonts socialistes matisen que veuen bé reduir el preu dels enterraments però volen resoldre encara dubtes i que no es posin en perill llocs de treball.

Les funeràries hi veuen competència deslleial

En un comunicat, la funerària privada Àltima ha demanat a l’Ajuntament conèixer el projecte “en detall i tot el rigor”. La funerària acusa el consistori d’actuar “amb un evident avantatge competitiu” i assegura que els preus que es donen estan per sota dels costos reals. Àltima diu que el discurs de Badia obre interrogants sense resposta, com ara les inversions que haurà de fer l’Ajuntament per condicionar els cementiris i dotar-se de personal i vehicles.