La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, considera que la gestió del govern d’Ada Colau en polítiques socials en aquests més de dos anys i mig de mandat ha estat “un fracàs rotund”. “Estan més dedicats a la seva promoció política i personal que no en atendre les persones que pateixen situacions de crisi”, ha dit Mejías, que ha denunciat un augment dels assentaments. La líder municipal de Cs ha recordat a l’alcaldessa que encara hi ha desnonaments i que el consistori no ofereix habitatge públic als afectats “amb suficient eficàcia”.

Mejías també ha assegurat que al Raval es mantenen els problemes d’habitatge pels anomenats narcopisos i que, segons els veïns, hi ha promocions d’habitatge públic de lloguer que no s’obren i corren el risc de ser ocupades il·legalment per màfies. “Hi ha desídia per part del govern en eradicar certes conductes”, ha afirmat la líder de Cs a l’Ajuntament, que ha clamat per un relleu al capdavant del consistori: “Cal una nova manera de fer política”.

A les portes d’una qüestió de confiança

De cara al ple extraordinari d’aquest divendres, en què el govern portarà a votació el pressupost del 2018 vinculat a una qüestió de confiança, Mejías ha criticat que només es doni als grups un torn d’intervenció de set minuts. “Des de l’inici, el govern tenia clar aprovar el pressupost amb una qüestió de confiança”, ha assegurat Mejías, que ha descartat que Cs doni suport a cap moció de censura per desbancar l’alcaldessa, tal com preveu aquest mecanisme. “No donarem suport a cap candidat independentista”, ha conclòs.