Protesta davant la Delegació del Govern a Barcelona el 15 d'octubre de 2019

La Moncloa ha emès un comunicat en què ha rebutjat els aldarulls d’aquest dimarts al vespre a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida. En el text, parla d’una minoria de manifestants que han volgut “imposar la violència als carrers” però que aquesta violència està sent generalitzada en totes les protestes.

“És evident que no estem davant d’un moviment ciutadà pacífic, sinó coordinat per grups que utilitzen la violència al carrer per trencar la convivència a Catalunya”

En el comunicat, La Moncloa es mostra contundent i afirma que no es tracta d’un moviment ciutadà pacífic sinó que està coordinat per grups que utilitzen la violència per trencar la convivència a Catalunya. Des de Madrid, han reconegut la feina als Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional i han lamentat que alguns agents hagin resultat ferits durant els aldarulls.

Per últim, La Moncloa conclou la carta assegurant que l’objectiu del Govern d’Espanya és “en tot moment” garantir la seguretat i la convivència a Catalunya i que, si és precís, ho farà seguint el compromís de fermesa, proporcionalitat i unitat.