ple Ajuntament Barcelona setembre 2019

L’Ajuntament de Barcelona farà aquest dijous un ple extraordinari per pronunciar-se sobre la sentència del procés, que el Tribunal Suprem va dictar aquest dilluns. La sessió començarà a les 13 h, després que la Diputació de Barcelona hagi convocat també un plenari a les 10 h. ERC i Junts per Catalunya negocien amb els comuns un text de rebuig a la sentència per portar a votació.

Entre els tres grups sumen 25 regidors, més que la majoria absoluta. L’alcaldessa, Ada Colau, va fer dilluns una compareixença en què va qualificar de “duríssima” la sentència. També els grups d’ERC i JxC van expressar públicament el rebuig a la sentència i van reafirmar la necessitat d’un ple extraordinari perquè l’Ajuntament es pronunciï.

Caldrà veure la posició del PSC —soci de govern de Colau— en aquest plenari. En un debat en comissió, al setembre, els comuns i els socialistes van votar diferent sobre quina resposta donar des de l’Ajuntament a la sentència. Ciutadans, el PP i BCN Canvi han demanat acatar les decisions dels tribunals. Per això, Cs ha insinuat que potser no anirà al plenari en funció del que es porti a votació.

El primer ple amb Forn inhabilitat

El d’aquest dijous serà el primer plenari després d’una sentència que ha inhabilitat Joaquim Forn (JxC) com a regidor. El Suprem l’ha condemnat a 10 anys i mig de presó pel delicte de sedició. Junts per Catalunya l’haurà de rellevar. El nom següent en la llista és Francina Vila, que va ser regidora en els dos últims mandats.