El jugador del Futbol Club Barcelona Leo Messi ha rebut aquest dijous a la tarda la Creu de Sant Jordi. La hi ha lliurat en mà el president de la Generalitat, Quim Torra, en un acte que s’ha fet a l’Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB). En el moment en què li ha donat la condecoració, Messi ha rebut un llarg aplaudiment per part del públic. La proposta de Creu de Sant Jordi per al futbolista la va fer el mateix Futbol Club Barcelona per destacar la feina de la seva fundació. De fet, ha col·laborat amb diversos centres hospitalaris, com l’Hospital Sant Joan de Déu, on va participar en la construcció d’un centre pediàtric oncològic.

La majoria de premiats, però no Messi, criden “Llibertat presos polítics”

Al final de l’acte, la Coral Ripoll ha entonat el cant d”Els segadors’ i després el públic i la majoria de personalitats premiades han cridat durant uns segons “Llibertat presos polítics”. Messi, que ha estat en tot moment dalt l’escenari amb la resta de guardonats, no ho ha fet.

Creu de Sant Jordi a La Trinca, Tagliabue i 40 personalitats més

En la cerimònia, han rebut la Creu de Sant Jordi 27 personalitats més, entre les quals, La Trinca pels seus 50 anys de trajectòria artística; l’arquitecta italiana Benedetta Tagliabue, que ha treballat en projectes com el Parc de Diagonal Mar o la rehabilitació del Mercat de Santa Caterina; els expresidents del Parlament Joan Rigol i Ernest Benach; el president de la patronal PIMEC, Josep Gonzàlez, i la llibretera especialitzada en llibres en català Montserrat Úbeda, que també va rebre el Premi Vila de Gràcia.

Entre les 15 entitats condecorades, n’hi ha dues de barcelonines: el Casal Catòlic de Sant Andreu de Palomar, que fa 100 anys, i  la Facultat de Nàutica, que és la més antiga de l’estat. De fet, ja té 250 anys d’història.