Aquest dimarts 30 d’abril a les 13 hores s’ha confirmat que Leo Messi serà condecorat amb la Creu de Sant Jordi 2019. La conselleria de Cultura ha donat validesa a la proposta feta pel propi FC Barcelona que l’argentí sigui guardonat amb el premi, que serà lliurat a mitjans de maig.

Primer futbolista en actiu que rep el guardó

La proposta sorgeix de la junta directiva del Barça i posteriorment s’hi adereix la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Les tres cares que van avalar la candidatura del crack blaugrana van ser el president del club Josep Maria Bartomeu, el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, i la Comissionada d’Esports del consistori barceloní, Marta Carranza.

En la candidatura de Messi, s’ha primat l’aportació de l’argentí en el terreny de joc, on és el millor de la història del Barça i del món, la importància i la implicació de la seva Fundació amb la societat catalana que el va acollir quan tenia 13 anys. L’argentí, ha fet molta feina amb la infància a Catalunya i la resta del món; l’últim any s’ha bolcat finançant part de la construcció del Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center, que es convertirà en el centre oncològic infantil més gran d’Europa. Messi va apadrinar la campanya ‘Per als Valents’ per a aconseguir donacions fins als 30 milions d’euros necessaris perquè el seu somni sigui realitat.

Messi serà el segon futbolista de la història que rep la Creu de Sant Jordi després de Johan Cruyff el 2006 per la seva trajectòria també com a tècnic. Pel que fa al Barça, el jugador de basquet Juan Antonio San Epifanio ‘Epi’, va ser premiat al 1996. El FC Barcelona com a institució va rebre la medalla l’any 1992 per la seva primera Copa d’Europa i en el 2003 li va tocar el torn a la Agrupació d’Antics Jugadors del FC Barcelona.

Que és la Creu de Sant Jordi?

La creu de Sant Jordi és una distinció creada en 1981 que distingir a les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.