La compareixença de De Alfonso l’ha decidit per unanimitat la Mesa del Parlament, en què el Partit Popular Català no té a cap representant, després que tots els grups de la cambra catalana llevat dels populars presentessin un escrit per sol·licitar l’inici del procediment de revocació del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya. La compareixença de De Alfonso està programada per a les 11 h a la Comissió d’Assumptes Institucionals, que presideix el diputat de Ciutadans Jean Castel.

En una entrevista a EFE, Daniel de Alfonso ha confirmat que assistirà a la compareixença tot i que ja ha avançat que no se’l pot destituir per negligència. El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya ha explicat que ha posat el seu càrrec a disposició dels sis dirigents de l’entitat, que li han demanat que continui en el càrrec. Aquest suport, diu, el referma en no presentar la dimissió. De Alfonso ha defensat que “no hi ha causa de cessament”.

Si De Alfonso es resisteix a dimitir, com han sol·licitat ja diversos grups parlamentaris, seria el Ple del Parlament qui en podria forçar la destitució.