ARTUR MAS, president de la Generalitat "Adreçant-me a tot el poble de Catalunya, jo vull dir que nosaltres ens mantindrem fidels i ens mantindrem dempeus en defensa d'aquesta identitat catalana, d'aquesta cultura catalana, de les nostres tradicions i de la nostra llengua més que centenària." IRENE RIGAU, consellera d'Ensenyament "El curs començarà amb tota normalitat en relació amb català. No cal introduir-hi cap canvi, perquè la normativa que regula la previsió del curs que ve està absolutament avalada pels tribunals, perquè la Llei d'educació de Catalunya és constitucional."

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha parlat per primera vegada sobre l’advertència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè, en el termini de dos mesos, la Generalitat inclogui el castellà com a llengua vehicular a les escoles. El president ha fet una crida a institucions i ajuntaments perquè donin suport al govern en la defensa del model escolar. Mas ha assegurat que els atacs contra la llengua catalana no doblegaran l’objectiu de l’executiu de preservar la cultura i la llengua catalanes.

Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, també s’ha manifestat sobre el tema. Rigau ha assegurat que el curs acadèmic començarà amb normalitat i que el català continuarà sent la llengua vehicular a les escoles. La consellera ha recordat que el sistema d’immersió lingüística actual està emparat en l’Estatut i va tenir l’aval del Tribunal Constitucional.