FRANCESC HOMS, portaveu del govern "Hi ha moltes similituds d'on érem fa un any a on som ara. I, per tant, aquest 11 de setembre, aquesta Diada Nacional de Catalunya, tornarà a ser una fita important perquè Catalunya, cadascú des del seu punt de vista, des de la seva perspectiva, faci sentir la veu del propi país."

El fil conductor de la cerimònia, presentada per la periodista Ariadna Oltra, serà la commemoració d’efemèrides al voltant de fets i personalitats de la cultura catalana, com Santiago Rusiñol, Jacint Verdaguer, Joan Maragall o Josep Pla. La lectura de poemes i textos d’autors catalans es combinarà amb cançons i danses tradicionals catalanes. Tot plegat presidit, com sempre, per la senyera oferta al president de la Generalitat per un dels municipis catalans, enguany Manresa.

Abans del cant final d’Els Segadors per part de l’Orfeó Lleidatà, l’acordionista Carles Belda fusionarà les cançons emblema de Sopa de Cabra, Sau, Els Pets i Sangtraït per recordar el concert que fa 20 anys van fer aquests quatre grups al Palau Sant Jordi.

Ofrena floral

Prèviament, el govern català realitzarà l’ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova. Tot seguit ho farà la mesa del Parlament. L’executiu actual no es planteja variar el fort cordó policial que l’any passat va impedir apropar-se a les personalitats.

El portaveu del govern català , Francesc Homs, ha dit que la reforma constitucional aprovada avui al Congrés dels Diputats donarà una significació política i patriòtica important a aquest dia, com ja ho va fer l’any passat la sentència de l’Estatut.