FRANCESC HOMS, portaveu del govern "Hi ha hagut gent que han promogut que una prestació com el PIRMI acabés sent una mena de subsidi equivalent a efectes pràctics al que era el subsidi de l'atur i no és el cas."

El govern ha donat llum verda a l’enduriment dels requisits per poder cobrar la renda mínima d’inserció menys d’un mes després d’anunciar-ho. Per poder-la cobrar caldrà demostrar dos anys de residència contínua a Catalunya, en lloc d’un com fins ara. A més, deixa de ser una ajuda indefinida: només es podrà cobrar durant un màxim de cinc anys, a excepció dels majors de 60 anys, que podran allargar-la fins als 65.

Des del govern s’ha insistit, un cop més, que és una prestació pensada per atendre les persones que estan en risc d’exclusió social i únicament per a les que han perdut la feina.

Amb l’objectiu de buscar la inserció al mercat laboral, el govern ha introduït una altra novetat: la RMI no podrà superar mai el sou mínim interprofessional (641 euros).

El que no canvia és el sistema de pagament: després de les confusions i els retards generats amb l’enviament dels xecs, s’ha optat per tornar a l’ingrés bancari a partir del pagament del setembre.