Els reptes de Vilà en el segon mandat

Vilà recorda que Barcelona segueix estant en una situació d’emergència per la pobresa, i que centrarà els esforços a atendre aquesta situació. Per això vol més recursos “per arribar a més ciutadans i donar a conèixer la feina de defensa dels drets dels barcelonins que fem”, ha explicat la síndica. Un altre dels reptes que es marca la síndica és fer arribar els seus serveis no només als barcelonins, sinó també a “tothom qui passi per la ciutat”.

La candidata del consens

Per ser escollida, la responsable de la Sindicatura de Greuges de la ciutat ha necessitat dues terceres parts del plenari. La majoria dels grups de l’oposició hi han votat a favor (CiU, Ciutadans, ERC i el PP), mentre que la CUP Capgirem Barcelona s’hi ha abstingut. A més s’hi han sumat els vots favorables dels dos grups del govern, Barcelona en Comú i el PSC.

Els cuparies consideren que no es va difondre prou entre la ciutadania el procés participatiu per escollir la síndica i han criticat els problemes tècnics que va tenir el web on els barcelonins podien votar entre les cinc candidatures presentades. Unes crítiques que també ha recollit la resta de l’oposició. Tots han coincidit, però, a destacar el compromís de Maria Assumpció Vilà amb la defensa dels drets de la ciutadania.

Des del govern, l’alcaldessa ha destacat el consens que genera la figura de la fins ara síndica de Greuges, l’experiència que té en el món de les entitats socials i en el lloc que seguirà ocupant. Ha volgut destacar també els currículums de la resta de candidats a ocupar el càrrec i ha agraït la seva participació.