ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Heu de ser al costat dels veïns i veïnes, dels comerciants, de les associacions i entitats, perquè només així es pren realment el pols a la ciutat i us guanyareu la confiança de la ciutadania, sempre des de la proximitat." AMADEU RECASENS, comissionat de Seguretat "Per resoldre aquests problemes de convivència, per resoldre aquesta complexitat cal una gran dosi d'humanitat, cal una gran dosi de saber escoltar, de saber entendre, de no utilitzar el poder que tenen amb prepotència sinó utilitzar-lo al servei de qui els està donant aquest encàrrec. Per tant, professionalitat sí, però humanitat també, i molta."

En un acte solemne al Saló de Cent de l’Ajuntament, els nous agents de la Guàrdia Urbana han rebut les plaques de mans de l’alcaldessa, Ada Colau, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, i el gerent de Seguretat, Jordi Samsó. “Heu de ser al costat dels veïns i veïnes, dels comerciants, de les associacions i entitats”, ha dit Colau als nous agents, que ha afegit que “només des de la proximitat us guanyareu la confiança de la ciutadania”. L’alcaldessa ha afirmat que la Guàrdia Urbana “té el suport del govern” i ha instat els agents a actuar amb “empatia, rigor, ètica i esperit de col·laboració”.

En el seu discurs, el comissionat de Seguretat ha explicat als nous agents que “diguin el que diguin les veus catastrofistes”, s’incorporen a un cos policial d’una ciutat “amb un entorn immillorable” pel que fa a la seguretat. Amadeu Recasens ha animat els agents a prestar “atenció principal” als problemes de convivència, i els ha recomanat actuar amb “una gran dosi d’humanitat” i “no utilitzar el poder que tenen amb prepotència”. El comissionat ha remarcat també que la Guàrdia Urbana ha d’apostar per la transparència. “Tot el que fem ha de poder ser explicable i visible”, ha dit.