La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha defensat la proposta d’una comissió d’investigació perquè creu que a Barcelona Regional “s’hi ha fet una gestió negligent i temerària i són necessàries les respostes”. Tots els grups s’han abstingut a la proposta de C’s, excepte CiU, que hi ha votat en contra. Mejías ha acusat BComú de “tapar les vergonyes” dels governs anteriors per no voler una comissió d’investigació i ha assegurat que amb la comissió de seguiment, el govern “seguirà dosificant la informació en benefici partidista”.

Des de CiU, el portaveu Joaquim Forn ha dit que la comissió que volia C’s “només respon a l’interès de desgastar CiU” i per fer “un judici paral·lel”. Forn, que ha votat a favor de la comissió de seguiment, ha reiterat que es va fer “bona feina” a Barcelona Regional durant el mandat anterior. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, s’ha mostrat contrària a fer “un judici paral·lel” i ha dit que és a la justícia a qui pertoca determinar si hi ha responsabilitats penals. Sanz ha defensat la comissió de seguiment per “arribar fins al fons”, i ha replicat a Mejías que el govern “no tapem vergonyes, aixequem catifes”.

El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha dit que vol “transparència absoluta governi qui governi”, però ha rebutjat la comissió d’investigació de C’s, a qui ha acusat de voler “muntar un circ”. Des del PP, el regidor Xavier Mulleras ha dit que Barcelona Regional ha estat la “caixa negra que no s’ha pogut fiscalitzar mai” i ha assegurat que amb la comissió de seguiment es podran depurar responsabilitats. Des de la CUP Capgirem Barcelona, Maria Rovira ha acusat CiU i l’extinent d’alcalde Antoni Vives de fer servir Barcelona Regional com a “eina de promoció personal”. “Es van malbaratar recursos públics” ha afirmat Rovira, que ha reclamat depurar responsabilitats.

La comissió de seguiment que s’ha aprovat estarà formada per un regidor de cada grup municipal. La principal diferència amb una comissió d’investigació és que en aquesta última s’eleven les conclusions al Ple perquè les voti, mentre que a la de seguiment no. Fonts municipals expliquen que la comissió creada ha de servir per informar els grups de com avança la qüestió. El Consell d’Administració de Barcelona Regional va decidir el mes de maig enviar a la fiscalia una auditoria externa que revelava despeses per valor de 2 M € sense justificar en el mandat anterior.