RAIMOND BLASI, regidor de CiU "Que no justifiquin una situació com s'ha fet amb l'àmbit del turisme, quan el que hi ha hagut és un efecte crida, propiciat pel propi govern municipal." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "Tiene que devolver la autoridad a la Guàrdia Urbana para que garantice esa convivencia en las calles, para que garantice esa convivencia en las calles, para que garantice la aplicación de las ordenanzas de civismo." JORDI CORONAS, portaveu del Grup Municipal d'ERC "Considerem que és un fracàs de la tinença de Drets Socials que fins ara ha estat portant des del govern municipal la qüestió del 'top manta'. Fracàs." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Que Ada Colau deixi de convertir amb l'efecte crida de les seves polítiques dels manters a la nostra ciutat ha de deixar de convertir Barcelona en un zoco." MARÍA JOSÉ LECHA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "Totes les aportacions que es van donar no es van recollir, evidentment, no s'han posat en pràctica i, per tant, ara doncs la dreta continua i intensifica el seu discurs racista."

El grup de CiU atribueix al govern municipal l’augment del “top manta” a la ciutat “per l’efecte crida que el mateix fenomen ha provocat”. Assegura que el govern de Colau està “desbordat”, i lamenta, com la resta de grups, que no s’hagin aplicat els acords exposats a la Taula de Ciutat per a l’Abordatge de la venda ambulant irregular.

C’s creu que els manters tenen impunitat per ocupar l’espai públic, a diferència de comerciants i restauradors, i ha lamentat que el govern no vulgui multar als qui practiquen l’activitat il·legal, sinó als compradors. Els populars asseguren que l’efecte crida del “top manta” a Barcelona “té el nom d’Ada Colau”, perquè “la permissivitat de l’alcadessa ha convertit la ciutat en un soc”.

Per ERC la situació actual “evidencia el fracàs de la tinença de Drets Socials”, que fins ara s’encarregava de la venda ambulant irregular. Els republicans critiquen que “ni el bonisme ni permetre una activitat il·legal no és propi d’un govern d’esquerres” i assegura que donar-hi via lliure “és el més de dretes que hi ha”.

La CUP Capgirem Barcelona lamenta que amb la participació d’altres cossos policials s’aplicarà la Llei d’estrangeria, “i això suposa que es puguin derivar persones als CIE”. Pels cupaires això és una contradicció, perquè “Barcelona ja es va declarar ciutat lliure de Centres d’Internament d’Estrangers”. També creuen que s’ha perdut el temps en els darrers mesos i critiquen que no s’hagi dut a terme cap aportació feta pel sindicat dels manters per millorar la situació.