Pel govern municipal, Cruyff ha estat una figura influent per diverses generacions, tant per les seves extraordinàries aportacions al món del futbol com en la societat catalana. Destaquen que posés el nom de Jordi al seu fill en ple franquisme, i li reconeixen mèrits suficients per atorgar-li la medalla. El grup de CiU també l’ha considerat un dels millors futbolistes de tots el temps i una persona capaç de generar il·lusió col·lectiva com a entrenador i jugador. N’ha destacat el compromís amb els infants.

Ciutadans i el PSC han remarcat l’escola que deixa en el club centenari de la ciutat, conegut arreu del món, i des d’ERC han recordat que l’exfutbolista holandès va utilitzar l’esport per fer una societat més justa i equitativa. Els populars han remarcat que Cruyff s’expressés sempre en castellà i rebutgés els xiulets a l’himne d’Espanya als camps de futbol, a més del seu “admirable llegat social”.

La CUP Capgirem Barcelona hi vota en contra perquè no creu en el reconeixement individual. Asseguren que fomenta la competitivitat, que els cupaires aposten per “deixar enrere”. A més, qüestionen que sigui l’Ajuntament qui hagi de reconèixer la tasca de Cruyff.