El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat aquest dilluns que no assistirà a la manifestació de la Diada 2022 convocada per l’ANC. Diu que hi tornarà a participar “quan torni a ser unitària”. “Segur que hi haurà gent d’Esquerra en aquesta manifestació, però jo no hi seré, amb tota naturalitat”, ha explicat el candidat a les eleccions municipals del 2023, en una roda de premsa d’inici del curs polític.

La decisió de Maragall arriba dies després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, també anunciés que no assistirà a la manifestació de la Diada perquè considera que és un acte “contra els partits polítics i les institucions”.

“Esquerra serà a la Diada”

Maragall creu que “les circumstàncies no són les mateixes que fa uns anys“. “La Diada ens interpel·lava a tots amb claredat, estàvem sumant. Això en aquests moments és obvi que no és així”. El republicà ho argumenta amb el fet que qui convoca la manifestació, l’ANC, “ha anunciat la voluntat de convertir-se en una organització política“. “La convocatòria és evident que no té cap intenció de ser unitària”, sentencia.

Maragall ha explicat que participarà en nombrosos actes que hi ha previstos per la Diada. “Esquerra serà a la Diada. Serà al carrer”, ha afirmat. També ha afegit que el “sentit profund de l’11-S no es perd, més enllà de la diversitat i els accents que són legítims i que poden expressar contradiccions”.

“ERC està preparada pel canvi”

En la compareixença d’inici de curs polític, Ernest Maragall ha dit que la ciutadania està impacient pel canvi a Barcelona i que “ERC està preparada per liderar-lo”. Segons el líder republicà, “la distància entre la ciutat que tenim i la que volem és immensa”, i ha acusat el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni de fracassar perquè “la ciutat no funciona en seguretat, neteja i mobilitat“.

També ha recriminat al govern municipal haver “renunciat a governar el turisme massiu” i la vaga de neteja convocada per la Mercè 2022. Pel que fa a futurs adversaris electorals, Maragall diu que no tem una possible candidatura de Xavier Trias, tot i que encara no està decidit si farà el pas. “Soc conscient de la força que té ERC avui i dubto que altres partit puguin dir el mateix”, ha assegurat.