Ernest Maragall ja és oficialment candidat d’ERC a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. Els republicans l’han proclamat en un acte aquest migdia a la Fira de Barcelona, en presència del president del partit, Oriol Junqueras, i altres representants d’ERC. Maragall s’ha mostrat disposat a “retornar l’orgull” a Barcelona després “dels errors de la governança dels últims anys”, i ha dit que se sent preparat per “guanyar i governar”.

Ens sabem preparats per governar i ens disposem a guanyar de forma inqüestionable
Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia

Ernest Maragall va ser avalat per la militància d’ERC Barcelona en les primàries que es van fer aquest divendres, en què només es va presentar ell. El republicà va obtenir el 90 % dels suports, amb 476 vots a favor i 55 vots en blanc.

Barcelona no accepta ser mal governada”, ha afirmat el candidat d’ERC, que no ha anomenat de forma directa ni l’alcaldessa ni el primer tinent d’alcalde en tot el discurs. Tot això, els ha citat de forma indirecta quan ha dit que “‘s’ha acabat l’abús ideològic” o “el nou pragmatisme d’Estat que ofereix velles receptes”. També ha sentenciat que “liderar una ciutat no és dir sí a tot o no a tot, hem de passar del clientelisme a la complicitat.”

Maragall ha dit que “és hora de fer i fer-ho bé” i s’ha fixat com a reptes la rehabilitació, la transició energètica o “el dèficit històric d’habitatge assequible”. El candidat d’ERC a l’alcaldia ha admès que li dol quan visita els barris de Barcelona i sent “la frustració” de veïns a qui no s’escolta. “Estarem al costat dels ciutadans amb tot i totes les conseqüències”, ha afirmat.

S’ha acabat l’hora de la retòrica, l’abús ideològic i el nou pragmatisme d’Estat que només ofereix velles receptes
Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia

“Ernest Maragall i punt”

L’alcaldable dels republicans ha tingut paraules d’agraïment cap a la família per fer-li costat en la “dèria i gosadia” de tornar a la cursa electoral de Barcelona. En la recta final del discurs, s’ha reivindicat com “l’Ernest Maragall i punt”, davant dels qui li pregunten si és “un Maragall més”. El candidat d’ERC s’ha ofert a crear “una aliança institucional” entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya,

Junqueras: “Necessitem guanyar de molt”

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha recordat que el 2019 Maragall no va poder ser alcalde malgrat guanyar les eleccions i, per això, ha dit que a les municipals de l’any que ve “necessitem guanyar de molt per evitar que els de sempre tornin a manar com sempre”. Junqueras ha dit que ERC vol “governar de veritat, amb audàcia, orgull, coratge i rigor” i que Maragall pot aconseguir que els barcelonins se sentin orgullosos de la seva ciutat.