(ACN/Redacció) El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha decidit no anar a la manifestació de la Diada d’aquest any organitzada per l’ANC. Segons fonts de la Presidència, participar-hi no seria coherent amb el plantejament que han fet els organitzadors, ja que considera que es tracta d’una manifestació “contra els partits polítics i les institucions, i no contra l’Estat espanyol, que aprofundeix en les divergències de l’independentisme”.

La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha avisat en una entrevista a ‘La Vanguardia’ que si Aragonès no va finalment a la manifestació és perquè no està implicat en el projecte de la independència. A més, Feliu ha defensat que la mobilització convocada a Barcelona no va en contra dels polítics: “Va de fer la independència i dir-los que si no la compleixen la farem igual amb diferents mitjans, sempre democràtics i pacífics”, ha afegit.

En canvi, Aragonès considera que només amb la unió del carrer, partits i institucions, malgrat la diversitat d’opinions i les divergències, es podrà aconseguir la independència. I referma que aquest és l’objectiu del govern català i que farà servir “totes les eines que calguin”. En tot cas, insta la ciutadania a participar en els actes de la Diada, també en tots aquells que reivindiquen la llibertat de Catalunya.

Tot i que no anirà a la manifestació de la Diada, Aragonès sí que participarà en altres actes com l’ofrena floral a Rafael Casanova a Barcelona i Sant Boi de Llobregat o l’acte institucional a Montjuïc. Les mateixes fonts subratllen que Aragonès ha participat en les manifestacions de la Diada des de l’adolescència i que continuarà participant en totes les reivindicacions a favor de la independència.