El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha reclamat al Govern espanyol que el 2023 aporti 40 M € més al transport públic de l’àrea de Barcelona. La petició s’ha registrat com a al·legació als pressupostos generals de l’Estat per al 2023, que mantenen congelada l’aportació a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) en 109 M €, la mateixa quantitat que en els darrers anys.

“Voldríem bastant més per retornar a xifres d’aportacions anteriors”, ha admès Maragall, que ha afegit que “estaríem perfectament orgullosos si, com esperem, s’aprova la partida de 40 milions”. El dirigent d’ERC no ha concretat si aquest augment ha de servir per mantenir els descomptes en els títols de l’ATM el 2023. El Govern espanyol té previst decidir al desembre si continua aportant diners per fer-ho. En canvi, sí que ha confirmat que manté la gratuïtat de Rodalies tot l’any que ve.

Convençuts de fer prosperar les esmenes

A banda de l’esmena per al transport públic, ERC també reclama 60 M € en els propers quatre anys per fer possible un “hub” audiovisual a les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs. Ernest Maragall s’ha mostrat optimista per fer prosperar les esmenes als comptes de l’Estat. ERC també pot tenir un paper clau en el pressupost de l’Ajuntament, però Maragall va dir que primer cal saber si s’aproven els de l’Estat i la Generalitat.