El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que el vot del seu grup al pressupost per al 2023 “es decidirà des de Barcelona com hem fet cada any i l’any passat”. Respon així el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), que aquesta setmana ha afirmat que Maragall no mana a ERC Barcelona i que les decisions les pren el president Pere Aragonès.

Maragall no ha volgut entrar al cos a cos amb Collboni: “A les manques de respecte intento no enganxar-m’hi”. El vot d’Esquerra va ser polèmic l’any passat perquè en l’aprovació inicial dels comptes van fer un no rotund i, en la votació definitiva al plenari, van optar per l’abstenció pel suport dels comuns al pressupost de la Generalitat.

Pendents de la Generalitat i l’Estat

El líder dels republicans ha dit que encara no hi ha hagut converses amb els dos socis de govern a Barcelona i que en la decisió sobre el vot influirà també si hi haurà comptes a la Generalitat i a l’Estat perquè “faran mínimament creïble la proposta inicial” que va presentar l’executiu d’Ada Colau. “Prendrem la decisió, sense descartar-ne cap, quan toqui i quan tinguem tots els elements sobre la taula”, ha valorat Maragall.