L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) estudia la possibilitat de vetar l’entrada de patinets elèctrics al transport públic. Segons ha avançat el diari ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, s’està analitzant si calen “mesures preventives per maximitzar la seguretat dels passatgers”. De fet, segons han explicat fonts de l’ATM, aquest mateix dilluns es va produir una reunió d’urgència per parlar-ne. En la trobada hi van participar els operadors de transport i les administracions públiques implicades.

Alarma als bombers pels incendis de vehicles elèctrics: “No hi ha mètode eficaç per extingir-los”

El detonant, l’incendi d’un patinet als FGC

El detonant que ha portat a obrir el debat ha estat l’incendi que va provocar un patinet en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya fa una setmana. L’incendi es va produir quan el comboi circulava entre les estacions de Sant Boi i Molí Nou, i tres persones van resultar ferides i va obligar a parar el servei i desallotjar el tren entre dues estacions. Per això, no es descarta, com a mesura preventiva, la prohibició de portar-ne a trens, metros, autobusos i tramvies.

L’incendi de Nou de la Rambla va tenir l’origen en uns patinets elèctrics endollats als comptadors

Incendis difícils d’extingir

Els vehicles elèctrics en general —i els patinets en particular— ja fa temps que estan en el punt de mira perquè són molt inflamables. Els bombers avisen que “no hi ha mètode eficaç per extingir-los” perquè, segons apunten, les bateries elèctriques generen una reacció en cadena que no es pot apagar amb els sistemes tradicionals. Per això també es mostren preocupats per la càrrega de patinets elèctrics a casa.