El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Ernest Margall, ha alertat “d’un cert coqueteig explícit” entre el PSC i Junts per formar govern després del 28-M amb el suport del PP. Maragall ha denunciat que els populars ja han llançat la proposta i que “els altres dos partits l’han acceptat en primera instància”, alhora que ha qüestionat que sigui “acceptable”. En aquest sentit, ha avisat que podria repetir el model del govern actual entre BComú i el PSC.

L’únic criteri avui és que Barcelona necessita un govern estable”
Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia

El candidat ha reblat que l’executiu bipartit encapçalat per l’alcaldessa, Ada Colau, “no és una coalició, és un repartiment de poder intern” que considera que ha quedat demostrat amb les discrepàncies entre els comuns i els socialistes. Per això, Maragall ha reblat que “això no pot tornar a passar” i ha situat la necessitat “d’un govern estable” com a únic criteri per teixir aliances després de les eleccions del 28-M.

Salari mínim de ciutat de 1.500 € al mes

Ernest Maragall ho ha dit des del Cercle d’Economia, que està organitzant una ronda de conferències amb els candidats a les municipals. Maragall ha estat el segon en participar-hi, després del socialista Jaume Collboni, i ha proposat construir fins a 20.000 habitatges a Barcelona el proper mandat i plantejar als actors econòmics un salari mínim de ciutat de 1.500 euros al mes.