El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals 2023, Ernest Maragall, ha respost a l’alcaldable de Junts, Xavier Trias, i li ha demanat que “tanqui la porta” al PP. Quan se li ha preguntat si pactaria amb Trias, Maragall li demana que “deixi clara quina és la seva posició”. L’alcaldable d’ERC, a més, ha definit Junts i Xavier Trias com “els del no”.

“Primer van dir no a Catalunya tot abandonant el govern, després van dir no al país i també a Barcelona votant contra els pressupostos més expansius de la història i després han tornat a dir no, juntament amb el PSC i el PP, per votar contra la prova pilot de la renda bàsica“, ha assegurat Ernest Maragall en declaracions als mitjans aquest dissabte al matí davant de l’Hospital de Sant Pau.

No ha sigut casual l’emplaçament des d’on Ernest Maragall ha fet les declaracions. “Els pressupostos inclouen 35 milions d’euros per a la reforma d’aquest hospital, entre altres equipaments. Estem parlant de més de 500 milions d’euros que el senyor Trias considera que no són necessaris per a Barcelona“, ha sentenciat Maragall.

“Orgullós” de les sigles d’ERC

En la mateixa línia, Trias ha qualificat de “barbaritats” algunes de les mesures de Trias i ha contraposat l'”actitud positiva” d’ERC de cara a les municipals amb la de Junts. “Trias amaga el seu partit i jo estic orgullós del meu”, ha dit el candidat republicà.