El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona per a les eleccions municipals 2023, Ernest Maragall, s’ha compromès aquest dissabte al matí a tirar endavant a Barcelona el pla pilot de la renda bàsica universal i ha criticat que el PSC, Junts i el PP li hagin girat l’esquena al Parlament de Catalunya. “Estan explícitament en contra de l’interès general i estan expressant aquesta aliança de poder conservador”, ha assegurat Maragall.

En aquesta línia, Ernest Maragall també ha tornat a alertar d’un possible tripartit a Barcelona entre el PSC, Junts i el PP. “Avui Daniel Sirera (PP) està oferint un tripartit, comença a ser una amenaça visible”, ha dit, i és contra això que ha demanat “revoltar-se”. Per fer-ho, ha explicat una de les seves propostes: destinar 10 milions d’euros a la prova pilot de la renda bàsica universal a Barcelona. “Ho hem comptat, tenim els 10 milions d’euros i demostrarem que val la pena tirar endavant aquesta prova”.

“Es denigren a ells mateixos”

El candidat d’Esquerra també ha lamentat l’encartellada despectiva sobre l’Alzheimer del seu germà Pasqual. Ha sigut durant el mateix acte de partit, al campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. Maragall ha dit que els autors dels cartells “es denigren a ells mateixos tractant de denigrar el país” i ha afegit que accions com aquesta el fan més fort. “Només es mereixen una resposta concreta: la del compromís en la defensa de totes les persones que pateixen Alzheimer i els seus cuidadors”, ha acabat afegint Maragall.

Marina Gassol, “passió republicana personificada”

Ernest Maragall també ha volgut recordar Marina Gassol, regidora d’ERC a l’Ajuntament i presidenta del districte de Ciutat Vella, que ha mort als 50 anys. Maragall l’ha descrita com “la passió republicana personificada. Tenia una intolerància, la intolerància a la injustícia, i la compartim”.