El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, ha presentat una denúncia pels cartells que van aparèixer aquesta setmana a diversos punts de Barcelona amb referències a l’Alzheimer, la malaltia que pateix l’exalcalde i germà de l’alcaldable d’ERC, Pasqual Maragall. Fonts d’Esquerra han detallat que la denúncia l’ha presentada a títol personal i l’advocada qui porta el cas és Olga Arderiu.

En la denúncia, el republicà relata que va rebre fotos dels cartells, els quals també van aparèixer penjats a tres seus d’Esquerra Republicana de Catalunya i a diferents carrers. De fet, explica que fins a aquest dissabte encara hi havia alguns cartells per carrers de Barcelona, com ara la plaça d’Espanya.

Ernest Maragall ha afirmat aquest diumenge que es tracta d’un “missatge gravíssim de menysteniment i greuge” cap a un col·lectiu. El més greu de tot plegat, ha dit, és que “algú decideixi utilitzar políticament aquest tipus d’arguments i instruments”.

ERC confia que es pugui resoldre “com més aviat millor” qui són els responsables de l’enganxada de cartells contra els germans Maragall i detallen que no en poden donar més detalls ja que tant Mossos d’Esquadra com Guàrdia Urbana segueixen la investigació.

“Fora l’Alzheimer de Barcelona”

En els cartells hi apareix una fotografia d’Ernest i Pasqual Maragall amb la frase “Fora l’Alzheimer de Barcelona”, malaltia que pateix l’exalcalde i expresident de la Generalitat. L’Ajuntament de Barcelona va ordenar retirar els cartells.

Un militant d’ERC va alertar la formació que dimecres a la nit hi havia tres persones de mitjana edat penjant els cartells. En van trobar a la seu nacional del partit —al carrer de Calàbria—, al casal d’ERC a l’Eixample i a la seu de la Federació de Barcelona d’Esquerra. També se’n van veure en alguns arbres de les Corts i a la parada de l’Aerobús de la plaça de Catalunya.