El candidat de Junts a les eleccions municipals 2023, Xavier Trias, pregunta als candidats d’Esquerra Republicana i el PSC, Ernest Maragall i Jaume Collboni, si estan disposats a fer-lo alcalde en l’hipotètic cas que guanyi les eleccions. “Tenim plantejaments que no són antitètics”, assegura Trias en una entrevista a l’ACN. L’exalcalde estén la mà als dos grups i recorda que durant el seu mandat s’hi va entendre. “Vaig fer acords amb ERC, amb qui sempre ens vam portar bé, i l’últim any vam fer un acord important amb els socialistes. Per què no hem de tornar a tenir una situació estable?“, es pregunta Xavier Trias.

Demana “corregir” el PEUAT

En la mateixa entrevista, Xavier Trias també parla sobre model de ciutat i afirma que no s’ha de “criminalitzar” el turisme, ja que destaca que representa el 14 % de l’economia de la ciutat. Davant d’això, defensa, el que cal és que sigui “compatible” amb una bona convivència.

En aquesta línia, afirma que lluitarà “de totes passades” contra els apartaments turístics situats en comunitats de veïns perquè contribueixen a crear un “mal ambient”.

Sobre el Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT), creu que cal “corregir-lo” i el qualifica de “desastre”. El pla fixa que no es poden obrir hotels en bona part de la ciutat (la denominada com a zona 1) i Trias està convençut que serà tombat per la via judicial.

El tramvia, un model “antic”

L’alcaldable de Junts manté que el projecte de la unió del tramvia per la Diagonal no prosperarà si guanya. Trias té clar que només arribarà fins a Verdaguer i no continuarà. Segons relata, és una aposta de mobilitat “antiga” perquè és una estructura “rígida” i “difícil” i a més construir la infraestructura és un “merder” i una despesa.

En altres coses, “Colau ha fet bé”

Trias també vol revertir la mesura que obliga les noves promocions a destinar un 30 % de l’habitatge construït a habitatge protegit. “S’ha fet amb una bona intenció, però s’ha demostrat que és un desastre”, diu al·legant que ha frenat la construcció immobiliària.

Per contra, creu que en altres coses “Colau ha fet bé” i no descarta, per exemple, mantenir la Unitat Antidesnonaments. Tot i això, li critica que ella sigui una persona “favorable a l’ocupació” i remarca que ocupar és un delicte.