Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, creu que l’acusació popular de Vox durant el judici del procés ha fet que les condemnes als presos independentistes hagin estat més greus que les que demanava l’Advocacia de l’Estat. En una compareixença a les portes de la presó de Lledoners, Pina ha recordat que el partit d’ultradreta ha demanat 15 anys de presó i que l’Advocacia de l’Estat en demanava 11 anys i mig. Finalment, el Tribunal Suprem ha condemnat Oriol Junqueras a 13 anys i a Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa a 12 anys.

Sobre la situació dels presos independentistes, Jordi Pina ha explicat que es troben “ferms i serens” i que consideren que la sentència vulnera els drets de reunió, de manifestació i de llibertat d’expressió. “Es reafirmen que aquesta sentència és la culminació del que ha estat un judici polític“, ha comunicat l’advocat.

“La sorpresa no ha estat majúscula”

Pina ha explicat que ni els presos ni els advocats han rebut amb sorpresa les condemnes, després de les filtracions de dissabte. La sorpresa no ha estat majúscula. El peix estava tot venut“, ha valorat. Sobre la sol·licitud d’un tercer grau per als presos, Jordi Pina no ha volgut avançar res al respecte. “Ja tindrem temps de parlar-ho. No correm”.