L’endemà que Manuel Valls llancés la proposta d’una plataforma unitària a Cs, el PSC i el PP per presentar-se junts a les properes eleccions municipals, els partits hi han dit la seva. Des de Cs (el partit que, inicialment, va proposar a Valls encapçalar la seva llista), la diputada Lorena Roldán ha assegurat que “no tanquem les portes a res”, sempre que serveixi per “superar les polítiques populistes i nacionalistes de la senyora Colau”.

Menys explícit ha estat el líder del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, que s’ha pronunciat a través de les xarxes socials amb una piulada que desprèn interès en la proposta de Manuel Valls. Fernández Díaz adverteix que “Barcelona uneix el que la independència separa i [el que] el populisme extrem d’Ada Colau enfronta”. Així mateix, el popular afegeix que “Barcelona ha d’estar sempre per sobre d’interessos d’una força política o particular”.

PSC: “Tenim un candidat, que és Jaume Collboni”

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, és qui s’ha mostrat més reticent amb la proposta de l’ex-primer ministre francès. Illa ha dit amb contundència que “els socialistes ja tenim el candidat nomenat, és Jaume Collboni”, alhora que ha titllat de “molt estrany i contradictori que el candidat que apareix amb Cs vulgui ser ara candidat d’una plataforma unitària”. Illa ha dit que el president del PSC a Barcelona (i ja candidat proclamat per a les municipals del 2019) farà públic el seu parer els propers dies.