Manuel Valls ha carregat aquest dimecres contra Ciutadans per haver trencat amb BCN Canvi a l’Ajuntament. Valls ha lamentat que la raó de la ruptura hagi estat el criteri en la investidura: “Siguem seriosos, és la senyora Colau la mateixa cosa que Maragall? No, no són la mateixa cosa”, ha dit en roda de premsa.

En aquest sentit, l’ex-primer ministre francès ha titllat de “sectària i equivocada l’estratègia de quant pitjor, millor”, en referència als últims moviments de la formació taronja. De fet, Valls ha advertit que Cs està deixant votants orfes després que el partit d’Albert Rivera hagi pactat amb PP i “indirectament amb Vox” en altres punts de l’estat.

Descarta crear un partit nou

En la primera roda de premsa després de la investidura —que Valls ha qualificat de “jornada històrica”—, el polític ha descartat que s’estigui plantejant crear una formació política nova: “Jo no participaré a la construcció d’un partit polític a Catalunya. Que les coses quedin ben clares”, ha dit.

Això sí, minuts abans, Valls ha respost així a un periodista quan li ha preguntat per aquesta possibilitat: “Esperem, no cal precipitar-se, acabem de sortir d’eleccions. Ve el temps de la reflexió”.

La sortida de Corbacho, “incomprensible”

La primera compareixença de Valls com a regidor de l’Ajuntament ha arribat l’endemà que Celestino Corbacho (que era el número tres de la llista de BCN Canvi – Cs) decidís escindir-se de Valls per unir-se al Grup Municipal de Cs. L’ex-primer ministre de França ha dit que respecta la voluntat de Corbacho, però l’ha qualificada de “decisió incomprensible”. Valls ha declinat fer-ne cap més valoració.

Amb aquest nou escenari, Valls ha admès que la posició de la seva formació tindrà “una posició molt modesta” dins del nou consistori, ja que estarà sol amb Eva Parera. Tot i així, s’ha compromès a “contribuir perquè el mandat sigui diferent” i ha refermat la seva voluntat de quedar-se a l’Ajuntament “exercint les meves responsabilitats com a regidor”.