Manuel Valls Celestino Corbacho

Celestino Corbacho ha confirmat el trencament amb Manuel Valls (BCN Canvi) i el fitxatge per Cs. Tot i que s’ha especulat sobre aquesta possibilitat les últimes hores, la decisió final no s’ha confirmat fins que l’exalcalde de l’Hospitalet i número tres de Valls a l’Ajuntament no ha acabat les reunions amb el mateix Valls i el president de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa.

Amb el trencament, Corbacho passarà a ser el quart regidor del Grup Municipal de Cs al nou consistori, després que la formació decidís escindir-se de la coalició de Valls. Hores abans, en una roda de premsa al Parlament, Carrizosa ha explicat que Celestino Corbacho serà un regidor més perquè María Luz Guilarte serà la presidenta del grup i Paco Sierra, el portaveu. De fet, l’exalcalde socialista serà un regidor independent amb llibertat de vot.

I què passa amb la formació de Valls?

Pel que fa a BCN Canvi, caldrà veure en quina posició queda la formació. Després de la marxa dels regidors de Cs i de Corbacho, Manuel Valls es queda sol amb la número quatre, Eva Parera. Així, el grup perdria el poder de decisió que va exhibir en la investidura (Valls, Corbacho i Parera van fer Colau alcaldessa), ja que el futur govern de BComú i PSC es quedaria a un regidor de la majoria absoluta, malgrat el suport de Valls i Parera.

L’ex-primer ministre francès ha convocat per a aquest dimecres a les 11 h una roda de premsa a l’Ajuntament. Està previst que en aquesta intervenció valori el trencament amb Cs i expliqui els plans de futur que té per a ell i Parera.