Manos Limpias vol que l'Assemblea Nacional Catalana sigui il·legalitzada. En la denúncia que ha presentat al fiscal general de l'Estat li demana que insti el procés d'il·legalització de l'entitat. També, que obri un procediment penal contra l'ANC per tres presumptes delictes: associació il·lícita, provocació a la sedició i malversació de fons públics. El sindicat d'ultradreta diu que l'objectiu de l'entitat d'assolir la independència de Catalunya actua contra l'ordre constitucional. La querella es presenta contra la màxima representant de l'Assemblea, Carme Forcadell. I avui precisament s'ha sabut que el Tribunal Superior de Justícia ha arxivat la causa presentada també per Manos Limpias contra el president de la Generalitat. CARME FORCADELL, presidenta de l'ANC "Teníem clar que aquest sindicat d'extrema dreta ens acabaria denunciant perquè ha denunciat al president Mas, i a totes les institucions que treballen de manera absolutament democràtica i pacífica però que defensen unes idees que no són les seves." Un dels arguments en què es basa la denúncia és el nou full de ruta que l'Assemblea Nacional Catalana preveu presentar el 5 d'abril. Un document que proposa declarar la independència el Sant Jordi de 2015 i en què demana el control efectiu de ports, aeroports, fronteres i comunicacions. "Al full de ruta diem molt clar que és la Generalitat qui ha de controlar les infraestructures. O volem ser independents i que ens controli un altres país. Això és una proposta. El Govern té la darrera paraula." Forcadell també ha negat haver rebut mai fons públics i ha assegurat que ni tan sols els han demanat mai. L'Assemblea es finança, diu, únicament a través dels socis, que, de fet, no paren de augmentar. La petició d'il·legalització ha disparat les peticions de noves adhesions fins a un 30%. La querella de Manos Limpias també ha tingut les primeres reaccions dins el mateix sector judicial. Algunes veus l'advocacia han qüestionat que tingui base legal. Fins i tot, segons publica l'Agència Catalana de Notícies, la mateixa Fiscalia General de l'Estat augura poc recorregut a la denúncia.

Un dels arguments en què es basa la denúncia és el nou full de ruta que l’Assemblea Nacional Catalana preveu presentar el 5 d’abril. Un document que proposa declarar la independència el Sant Jordi de 2015 i en què demana el control efectiu de ports, aeroports, fronteres i comunicacions.  Forcadell recorda que “el Govern té l’última paraula però al full de ruta diem molt clar que és la Generalitat qui ha de controlar les infraestructures. O volem ser independents i que ens controli un altres país?”. La presidenta de l’ANC també ha negat haver rebut mai fons públics i ha assegurat que ni tan sols els han demanat mai. L’entitat  es finança, diu, únicament a través dels socis, que, de fet, no paren de augmentar. La petició d’il·legalització ha disparat les peticions de noves adhesions fins a un 30%.

Precisament aquest dimarts s’ha sabut que el Tribunal Superior de Justícia ha arxivat la causa presentada també per Manos Limpias contra el president de la Generalitat, Artur Mas.