RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Per tant li demanarem a l'alcalde que deixi de posar la ciutat en venda. Que el Bicing sigui el Bicing i no sigui Vodafone Bicing. Que no segueixi amb aquesta escalada, que mai no haguem de pensar en una Vodafone Barcelona o en un alcalde Vodafone."

Gomà considera que després de l’intent frustrat d’incrementar les tarifes, el patrocini de Vodafone significa “un segon intent de degradació del Bicing”. El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA ha alertat també de la possibilitat que el servei canviï de nom per anomenar-se Vodafone Bicing. “És un pas més en la dinàmica de posar Barcelona en venda”, ha dit Gomà, que ha retret al govern que pretengui enfortir el servei públic de lloguer de bicicletes amb 4 milions d’euros en tres anys (l’aportació que farà Vodafone). “Trias va erosionar el finançament del Bicing fent gratuïta l’àrea verda” ha sentenciat el líder ecosocialista, que ha demanat un finançament cent per cent públic.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA és partidari de donar primer al ple la batalla política per “contraposar models de ciutat diferents”. Quan se li ha demanat si preveu accions legalts per aturar el patrocini, Gomà ha respost: “no descartem res”.