Manel Fernández ha arribat a un acord amb la direcció dels socialistes barcelonins representada per Carles Martí per resoldre les discrepàncies sobre el recompte dels avals per ser candidat. Fernández va quedar apartat del procés en no reunir suficients avals, tot i que posteriorment va denunciar l’ús fraudulent d’un ordinador portàtil de la seva candidatura per part de l’opció rival encapçalada per Jaume Collboni. Això va motivar una denúncia al Jutjat de Primera Instància número 33 per poder aturar cautelarment el procés de primàries.

En un procés d’acostament de les parts que ha tingut l’impuls del portaveu polític del corrent Esquerra Socialista de Catalunya, Antonio Ruiz, reconeixen que hi ha aspectes en la verificació dels avals que admeten diverses interpretacions però que no qüestionen el resultat del procés.

El partit reconeix la voluntat i la feina de Fernández a les primàries, i convida la seva candidatura a ser observadora del procés. També es comprometen que el candidat a l’alcaldia subscrigui una declaració inspirada en la que Fernández va subscriure davant notari per treballar per la regeneració democràtica del partit.

A canvi d’això, Fernández ha de retirar la demanda interposada davant la justícia civil ordinària i “renunciar a qualsevol mena de reclamació contra el no-reconeixement dels avals de les primàries”.