Més d’un centenar de persones de diversos col·lectius i associacions de Sant Andreu s’han unit en una manifestació a les portes de la seu del districte. Coincidint amb la celebració del Consell Plenari, han protestat, principalment, per la manca de comunicació que consideren que té el govern municipal amb les entitats.

Representants de les quatre entitats convocants —l’AV Maquinista Mercedes, l’AV Avis del Barri del Bon Pastor, els veïns crítics amb el sistema de recollida porta a porta i la mancomunitat de veïns del carrer del Palomar— han accedit a la sala de plens mentre la resta mantenien la protesta al carrer.

manifestacio veïns plenari sant andreu

Les entitats reclamen al govern del districte més transparència, diàleg i informació sobre diversos projectes en marxa. Denuncien, entre d’altres, l’absència de respostes raonables a preguntes plantejades reiteradament, en especial sobre el funcionament “defectuós” segons els veïns de certs serveis com la recollida de residus porta a porta, que des de l’inici de la implantació ha estat font de conflicte entre l’Ajuntament i els veïns.

Per la seva banda, l’Associació Veïnal Maquinista-Mercedes ha expressat dubtes i temors sobre el projecte de transformació de l’antiga fàbrica de Mercedes Benz, al Bon Pastor, un projecte que preveu construir 1.450 pisos, cosa que segons els veïns provocarà un col·lapse de la mobilitat i la massificació a la zona. Per això reclamen més equipaments per als veïns que hi ha a l’entorn i els que vindran.

Un altre problema de mobilitat que preocupa als veïns és el que es produeix a l’entorn del carrer de Palomar a causa del trànsit constant de tràilers i camions que donen servei al Grup Cooperatiu TEB. Tot i que l’entitat va construir un túnel acústic al moll de càrrega i descàrrega, va canviar la porta d’accés dels transportistes i va limitar el nombre de camions que hi accedeixen, els veïns consideren que aquestes mesures són insuficients i que l’únic que han aconseguit és traslladar les molèsties a una altra banda.