ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "És una proposta d'oportunisme política i carregada de demagògia que és el que normalment fa. Grans titulars i propaganda, aprofitar moments en els quals es tracta d'un assumpte rigorós i important com és l'abdicació del rei". RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal "Si d'alguna cosa no se'ns pot acusar és d'oportunisme en tot cas coherència. Sempre hem defensat més democràcia, república".

El regidor socialista David Escudé ha defensat el posicionament favorable del PSC, perquè “cap generació ha d’hipotecar per sempre les generacions futures. Cal discutir amb profunditat la forma política de l’Estat”, ha dit. La regidora popular Àngels Esteller li ha recriminat el vot “després que tant al Congrés com al Senat vostès van votar a favor de la llei d’abdicació perquè entenien que així es donava compliment a la Constitució”.

El PP ha qualificat d’oportunista i demagògica la proposició d’ICV-EUiA i ha defensat que la monarquia és “el millor símbol d’unitat que dóna solidesa a les institucions”. Unitat per Barcelona hi ha votat a favor, però també ha aprofitat per marcar distàncies i dir que esperen que ben aviat “només siguin els ciutadans espanyols els qui hagin de decidir si volen monarquia o república”. Els qui també han volgut desmarcar-se d’un referèndum que s’hauria de fer en l’àmbit estatal ha estat CiU: “després de 35 anys defensant un nou model d’estat ara el que demanem és un nou estat”, ha expressat el regidor Jaume Ciurana.