GUILLEM ESPRIU, regidor del PSC "Què passa, que solament hi ha problemàtica en uns barris en concret o al conjunt de la ciutat? La pobresa esdevé en tots i cadascuns dels estrats de la ciutat, per tant és una mesura que s'hauria d'aplicar al conjunt de ciutadans i ciutadanes de Barcelona." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "És greu que un pis estigui buit, i si és d'un banc: multa. Però si és públic, com n'hi ha a Barcelona més de 300, la multa per al propi alcalde." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "La moció de la PAH no parla d'uns barris en concret, parla del conjunt de la ciutat. Per tant, nosaltres és això el que defensarem. I d'aquí no ens mourem ni un mil·límetre ni rebaixarem una coma el text de la PAH." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Ho considerem insuficient perquè es podria avançar significativament més si es fes un cens tan de solars com de pisos buits de la ciutat de Barcelona."

Des del PSC, el regidor Guillem Espriu ha lamentat que l’alcalde hagi esperat a fer l’anunci de sancionar bancs amb pisos buits després que altres ciutats i moviments socials ho hagin impulsat. Espriu ha criticat que la mesura s’apliqui només en alguns barris. “La pobresa esdevé a tots els estrats de la ciutat, la mesura s’hauria d’aplicar al conjunt de Barcelona”, ha sentenciat.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, s’ha mostrat a favor de sancionar els bancs amb pisos buits, però ha demanat que s’apliqui arreu de la ciutat. El líder del PP ha anat més enllà i ha instat l’alcalde a que es multi a ell mateix pels pisos públics buits que hi ha a la ciutat, més de 300 segons Fernández Díaz. “Això suposa un malbaratament de recursos públics, per tant, la primera multa que se la posi ell mateix”.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha retret a Xavier Trias que l’anunci que va fer “no és la moció de la PAH”. “La moció de la PAH no parla d’uns barris en concret, parla del conjunt de la ciutat. Nosaltres és això el que defensarem”, ha insistit Gomà, que ha recordat que portarà el debat al plenari amb l’objectiu que la moció de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’aprovi íntegrament.

Des d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella ha assegurat que la mesura “no és suficient per resoldre la problemàtica d’habitatge”. El líder independentista ha proposat l’elaboració d’un cens d’habitatges i solars buits “per atacar amb èxit l’oferta d’habitatge i entrar al mercat el número suficient de pisos”.