CARLOS JIMÉNEZ VILLAREJO, advocat "Cómo es posible que en 34 años ningún gobierno del estada ni del PP ni del PSOE haya iniciado ninguna actividad de inspección tributaria sobre la actividad económica de Jordi Pujol i Soley." IÑIGO ERREJÓN, Podemos "Este caso no puede ser utilizado contra el proceso democrático que se vive en Cataluña, no estamos hablando exclusivamente de una cosa que pasa en Cataluña, la casta española y la casta catalana llevan 30 años poniendose de acuerdo para repartirse las instituciones y lo público." LLUÍS RABELL, president de la FAVB "Aquest és un problema que afecta en primer lloc i de manera determinant la societat civil catalana i era necesari que les entitats representatives de la societat civil prenguessin la paraula davant d'aquest afer."

Els querellants demanen que s’investiguin fins a 50 societats  de les quals en van ser titulars membres de la família Pujol Ferrussola. Consideren que la carta on Jordi Pujol confessava haver tingut una fortuna durant 34 anys en paradisos fiscals és només “un acte expiatori” per amagar una trama que esquitxa polítics i elits econòmiques i socials.

Per part de Guanyem Barcelona, Ada Colau ha dit que la personació de tots aquests moviments com a acusació particular vol ser la manera de “dir prou a una vella manera de fer política, dir prou a la corrupció i a la utilització de les institucions públiques per a l’enriquiment d’uns quants”.

L’exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez-Villarejo ha coincidit a assenyalar que la demanda col·lectiva obre una “etapa nova d’aprofundiment democràtic” i que per arribar fins al final ha de tenir el màxim de suport de grups, entitats, i forces polítiques de qualsevol color: “Som davant un cas de gravetat extraordinària. No hi ha precedents a Europa que un delinqüent hagi governat 24 anys”.

La denúncia, redactada pels serveis jurídics de Guanyem Barcelona i Podem, manté que darrere la família de l’expresident “es va constituir un entramat de corrupció” i que es “consentien pagaments per adjudicacions d’obres públiques i favors polítics”. L’advocat Jaume Asens s’ha preguntat, per exemple, per què “Indra va quintuplicar els seus contractes públics des que hi va entrar a treballar Josep Pujol?”. Asens ha concretat que entre els delictes que es denuncien hi ha els de tràfic d’influències, blanqueig de capital, prevaricació i omissió del deute de perseguir delictes. La portaveu de Guanyem Barcelona ha afegit que també hi ha indicis que el cas “no hauria estat possible sense la complicitat de CiU, PP i PSOE.”

El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, ha criticat que el govern no se sumi a “l’exigència” de vetllar perquè es compleixi amb la justícia. Herrera ha dit que “cal crear un front perquè no es tolerin casos de corrupció com aquest”.