CARMEN ANDRÉS, regidora del PSC "Es tracta d'anar i veure com viuen. I no és admissible que a la Barcelona de l'smart city hi hagi famílies vivint en aquestes condicions". EDUARDO BOLAÑOS, regidor del PP "No se pueden ver escenas como las de Trinitat Nova. Por la dignidad de las personas que viven ahí. Es nuestra ciudad tambien y nosotros lo que pedimos es que se haga cuanto antes". JANET SANZ, regidora d'ICV-EUiA "És urgent. La meva pregunta és: quin és el criteri d'aquest ajuntament a l'hora de respondre a aquestes situacions d'urgència?" JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Realment és que és d'impressió. S'ha d'intervenir perquè no volem situacions com aquesta a la nostra ciutat.' ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "Nosaltres creiem que aquest bloc D s'acabarà en temps i forma per tal que aquesta gent pugui viure en condicions de dignitat. En cas que això no sigui possible nosaltres prendrem les mesures necessàries perquè això sigui possible".

“No és admissible que a la Barcelona de l”smart city ‘hi hagi famílies vivint en aquestes condicions”, ha sentenciat la regidora del PSC Carmen Andrés en un debat a la Comissió d’Hàbitat Urbà d’aquest dijous. També des del PP, Eduardo Bolaños ha demanat una actuació urgent “per la dignitat de les persones que hi viuen”. La regidora Janet Sanz (ICV-EUiA) ha qüestionat quin és el criteri de l’Ajuntament a l’hora de respondre a situacions d’urgència. Sanz i Jordi Portabella (ERC+Dcat+Rcat) han coincidit a assenyalar que en altres situacions, com ara beques menjador o la construcció d’escoles, l’Ajuntament ha avançat els diners que la Generalitat no tenia.

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha dit que en el cas de la Trinitat Nova no seguiran aquest camí perquè ja hi ha partides pressupostàries “obertes”. “L’Incasòl ha mostrat l’interès a tirar endavant aquesta promoció; això dóna seguretat que l’obra es farà”, ha explicat Vives. El tinent d’alcalde ha admès que els 103 pisos de l’edifici D es faran “en funció de la disponibilitat pressupostària”, però que creu que podran ser executats. “És cert que ha anat més a poc a poc del que havia d’anar, però malgrat això creiem que el conveni podrà ser complert”, ha assegurat Vives. El responsable d’Urbanisme ha assegurat que si els pisos no es fan “pendrem les mesures necessàries”.

Els veïns de la Trinitat Nova han reivindicat en més d’una ocasió la construcció dels pisos per part de l’Incasòl, que ha retardat les obres per manca de pressupost. L’última acció de protesta va ser tot just la setmana passada, quan van tallar l’avinguda Meridiana.