JAUME COLLBONI, alcaldable del PSC "El senyor Trias va rebre un Ajuntament sanejat econòmicament i una ciutat sanejada socialment. I el que ens deixarà serà una ciutat més desigual, més cara, amb més atur." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Si el PAM fos un e-mail més que un PAM seria un spam, és a dir, un correu no desitjat, perquè Trias ha fet allò que no era desitjable per Barcelona i que ell es va comprometre fa quatre anys." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Nosaltres creiem que en aquells aspectes que requerien que nosaltres tinguessim un nivell de capacitats per resoldre temes socials i econòmics doncs no ha estat possible incorporar, i per tant no ha estat possible atendre algunes de les demandes més bàsiques."

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, retreu a Xavier Trias ser “l’alcalde dels incompliments”. Collboni ha assegurat que el govern ha fet “zero escoles bressol, zero pisos socials, però sí que ha privatitzat els pàrquings públics de la ciutat”. Per això els socialistes creuen que ara Barcelona és una ciutat “més desigual, més cara i amb més atur.”

D’altra banda, el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha fet una valoració molt més gràfica del balanç del PAM. El popular ha assegurat que “si el PAM fos un ‘e-mail’ més que un PAM seria un ‘spam'”, és a dir, un correu no desitjat. Segons Fernández Díaz, Trias ha fet tot allò que no era desitjable per Barcelona en els darrers quatre anys i l’ha acusat de mantenir les polítiques del govern socialista anterior.

Des d’Esquerra, Jordi Portabella lamenta que el govern municipal no hagi actuat prou per resoldre temes socials i econòmics, un aspecte del qual s’espera de Barcelona “tenir prou capacitat”. Un fet, segons el president del grup municipal, que ha fet impossible “atendre algunes de les demandes més bàsiques” dels barcelonins.