ADA COLAU, alcaldable de Barcelona en Comú: "Hi ha un cas gravíssim, que després de tota la polèmica del turisme fora de control que tenim a la ciutat, encara ara CiU aprofita els darrers mesos per aprofitar i aprovar llicències de forma accelerada i està passant amb el Deutche Bank de la Diagonal, on es vol fer un macrohotel de luxe. El que crida l'atenció és que l'Ajuntament actual tingui tanta rapidesa i agilitzi tant els tràmits per fer macrohotels i molts hotels de luxe i, en canvi, no tingui rapidesa per fer habitatges de lloguer social, que és el que segur que necessitem els veïns i veïnes de forma urgent. Es poden aturar coses que ara mateix estan en tràmit com el Deutche Bank, que seria un exemple claríssim. Recordo en el mandat anterior, un hotel amb llicència concedida al Gòtic i va arribar Itziar González, amb la voluntat clara d'escoltar els veïns i posar ordre a Ciutat Vella i va començar a aturar llicències i va revisar i va veure que hi havia moltes irregularitats. Hauríem d'agafar expedient a expedient i veure com s'han concedit les llicències, perquè molt sovint hi ha lobbies a la ciutat que tenen gran capacitat de pressió i seducció per accelerar tràmits. Amb qui més ha pactat Trias i CiU ha estat amb el PP. Nosaltres sorgim perquè CiU no governi aquesta ciutat. Per tant, ens comprometem a fer tot l'esforç necessari per sumar voluntats, poder guanyar les eleccions i fer que CiU no governi en aquesta ciutat. En el dia a dia de la política municipal poden haver-hi temes concrets en què es pugui estar d'acord amb totes les forces polítiques, això forma part de la política municipal. A Barcelona en Comú, tothom sap que jo no he tingut mai una experiència de govern. Que em digui casta és una mica absurd i més una persona que fa dècades que està en la política professional. El PP ens té acostumat a aquestes proclames i el que tingui clar és que cada dia pensa en nosaltres perquè ens cita cada dia per alguna qüestió. No sé si està pot ser secretament enamorat de nosaltres".

La recent escollida alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha afirmat al ‘BTV notícies matí’ que el govern de CiU accelera la concessió de llicències en els darrers mesos del mandat i ha posat l’exemple de l’edifici del Deustche Bank a l’avinguda Diagonal: “Es poden aturar coses que ara mateix estan en tràmit com el Deustche Bank, que seria un exemple claríssim”.

“Itziar González va aturar llicències”

Colau s’ha referit a la feina que va fer l’exregidora de Ciutat Vella Itziar González durant el darrer mandat de Jordi Hereu, qui va “començar a aturar llicències i va veure que hi havia moltes irregularitats”. Segons Colau, la coalició Barcelona en Comú també revisarà una per una la concessió de llicències perquè “molt sovint hi ha lobbies a la ciutat que tenen gran capacitat de pressió i seducció per accelerar tràmits”.

“Sorgim perquè CiU no governi aquesta ciutat”

La líder de Barcelona en Comú ha assegurat que la coalició ha nascut perquè CIU “no governi la ciutat”, i ha descartat un pacte amb Trias després que l’alcalde digués estar disposat a pactar en cas que fos necessari. En canvi, Colau sí que ha dit que es poden produir acords puntuals amb totes les formacions. “En el dia a dia de la política municipal poden haver-hi temes concrets en què es pugui estar d’acord amb totes les forces polítiques, això forma part de la política municipal”.

“Tothom sap que no he tingut mai una experiència de govern”

Colau s’ha referit a les acusacions del líder dels populars, Alberto Fernández Díaz, que ha dit en diverses ocasions que ella representa la casta municipal i a qui també ha vinculat a la política: “Que em digui casta és una mica absurd i més una persona que fa dècades que està en la política professional”. Sobre aquesta qüestió ha acabat ironitzant que el PP els cita cada dia i que això podria significar que “secretament estan enamorats de nosaltres”.