Finalment, ERC ha anunciat aquest dilluns qui seguirà Alfred Bosch a la llista per a les eleccions municipals: l’actor barceloní Juanjo Puigcorbé.

Els republicans han argumentat aquesta elecció pel “marcat perfil independentista” de Puigcorbé. A més, des d’Esquerra afirmen que serà el responsable de l’estratègia cultural de la candidatura.

Darrerament, Juanjo Puigcorbé ha estat molt implicat en el procés català. El 2013 va protagonitzar juntament amb l’escriptor Quim Monzó el vídeo promocional de la Via Catalana. Més recentment, l’actor va fer campanya per a la consulta del 9-N.

Una segona posició festejada

Des de la proclamació d’Alfred Bosch com a alcaldable d’ERC, han sonat diversos noms per ocupar el segon lloc de la llista dels republicans. El primer que va sortir a les travesses va ser el d’Oriol Amorós, contrincant de Bosch a les primàries. Posteriorment, Bosch va estendre la mà a l’exregidor socialista Jordi Martí. L’últim candidat era el jutge Santiago Vidal, suspès de la seva tasca de magistrat a l’Audiència de Barcelona per haver participat en la redacció d’una constitució catalana. Finalment, Vidal ha renunciat a la segona posició de la candidatura, però sí que la tancarà.