JAUME COLLBON, alcaldable del PSC "Per nosaltres aquesta via és la Diagonal del districte de Sant Martí, és la Diagonal on s'ha de localitzar activitat econòmica, indústries culturals i rehabilitació urbana, en un dels districtes que més ha patit la desinversió del govern del senyor Trias."

El PSC ha presentat aquest dimarts un nou acord pressupostari amb el govern municipal. En aquest cas és un pacte per invertir un total de 16,8 milions d’euros per transformar i dignificar els tres quilòmetres del carrer de Pere IV, situat al districte de Sant Martí.

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat que les obres podrien començar “abans de l’estiu” en el tram central de l’eix, entre els carrers de Roc Boronat i Bilbao, amb un pressupost de 8,8 milions d’euros. En una segons fase, s’actuaria, ja a 2016, en el tram comprès entre l’avinguda Diagonal i el carrer de Bilbao, i entre el carrer de Roc Boronat i Pallars, amb un pressupost de vuit milions d’euros més.

S’ampliaran les voreres, es pacificarà el trànsit i també s’intentarà recuperar el teixit econòmic als baixos abandonats de molts edificis. Tot plegat, segons Collboni, amb la intenció de “localitzar activitat econòmica, indústries culturals i rehabilitació urbana, en un dels districtes que més ha patit la desinversió del govern del senyor Trias.”

La reforma de Pere IV és una llarga reivindicació dels veïns de la zona que, tot i haver format part del procés participatiu, asseguren que arriba molt tard.