Després de defensar el compromís amb un govern estable, fort i de consens l’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, no han pogut esquivar el debat que en el si del nou executiu generarà la presència del llaç groc penjat al balcó de l’Ajuntament. En ser preguntats pels periodistes, l’alcaldessa s’ha remès a l’acord de la Junta de Portaveus, que va decidir mantenir el llaç i Collboni ha admès que “és un tema en què no estem d’acord”. Tot i així, el primer tinent d’alcalde també ha afegit que la qüestió es va debatre a la Junta de Portaveus, “on els contraris a tenir el llaç no tenim la majoria”.

Sobre aquest tema també n’han parlat els líders del PP i de Ciutadans, Josep Bou i Luz Guilarte. En tots dos casos s’han adreçat directament a Jaume Collboni per exigir-li que una de les primeres coses que ha de fer com a nou primer tinent d’alcalde és retirar el llaç.

Josep Bou ha considerat que si el que vol el nou govern és una “Barcelona transversal on hi càpiga tot el món”, cal retirar un llaç “que no és representatiu de la ciutat, només d’una petita part”.